Massage Praktijk Velle Enkhuizen
 Triggerpoint Massage


Triggerpoint zijn kleine knopen die in een spier ontstaan als deze overbelast is of gewond geraakt. Deze behandeling wordt ook wel myofasciale pijnbestrijding genoemd.

Het kenmerkende symptoom van een triggerpoint is de AFGELEIDE pijn. Dat wil zeggen dat triggerpoint hun pijn doorgaans naar een andere plek sturen. Het is dan ook een vergissing om aan te nemen dat een probleem zich voordoet op de plaats waar het pijn doet. 

Het schijnt zelfs dat triggerpoint in 75 % van de gevallen de voornaamste oorzaak zijn van pijn. Een goede omschrijving van triggerpoint is dan ook pijnbestrijding.

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug. Tevens is deze methode erg krachtig tegen een zgn Muisarm! 

Het deel van een spiervezel dat de feitelijke contractie verzorgt is een microscopisch kleine eenheid die sarcomeer wordt genoemd. 
Een sarcomeer trekt zich samen als zijn twee delen bij elkaar komen en zich als vingers in elkaar vouwen. In je spieren moeten miljoenen sarcomeren zich samentrekken om ook maar de geringste beweging te veroorzaken. Een triggerpoint bestaat als te sterk gestimuleerde sarcomeren chemisch niet langer in staat zijn hun samengetrokken toestand te verlaten.

Massage Praktijk Velle, erkend NGS bedrijf sinds 2004
 ©opyright: MBVelle2015